woensdag 16 september 2009

slapen bij de politie in bursa




Vrijdag 11sept. Slapen bij de politie op de stoep.
De markt was de moeite waard we hebben kleding gekocht en een koe. We nemen afscheid van ons gastgezin en gaan op weg naar Bursa. Een vreselijke slechte weg en weer regen. In Bursa komen we terecht in het cultuur park en staan naast een politie post. Ze rijden af en aan en elke keer zwaaien of effe de sirene aan de eerste keer schrok ik me rot en hun lachen. We gaan s’avonds de stad in en nu met de rameldan is het tot 23.00 druk in de stad.

Zaterdag 12 sept .Op pad het mobiele VVV van Bursa.
We gaan opnieuw naar de stad we bezoeken de moskee die niet heel bijzonder van kleur is . Het is een grote moskee met binnen een mooie fontein. Dat hadden we nog niet eerder gezien. Buiten staan er een aantal jongeren met een t- shirt aan Mobiel vvv. We raken aan de praat. Ze zijn allemaal 15 jaar en spreken goed Engels. Bursa is de eerste stad ter wereld met dit project geweldig hier kunnen veel steden en jongeren een voorbeeld aan nemen. Ze studeren allemaal en hebben grootse plannen voor de toekomst. We lopen met de van hun verder door de stad en ze laten ons een aantal bezienswaardigheden zien die we zonder hun niet hadden gevonden. Ze mogen absoluut niet mee winkels in want er mag geen indruk worden gewekt dat ze ergens provisie van krijgen. We nemen afscheid we hebben e-mail adressen uitgewisseld en als ze naar Nederland komen kunnen ze komen logeren. Chris koopt een voetbalshirt van Besitas niet omdat hij fan is maar het is het mooiste shirt! Mannenlogica. Als we bij de camper zijn omweer en weer regen. We gaan rijden richting Ankara. Komen op een parkeerplaats bij een benzine station terecht waar we slapen.

Zondag 13 sept Onder de indruk van Ataturk.
Omdat het mausoleum van Ataturk buiten de stad ligt gaan we er toch naar toe want de stad zelf willen we niet in. Het is een mooi aangelegd park en je moet door een beveiliging poortje. We verbazen ons dat we geen entree geld hoeven te betalen. Overal wordt de wacht gehouden en dit ziet er zeer indrukwekkend uit. Ze verblikken of blozen niet nou ik zou na een minuut al in de lach schieten. We lopen rond en bekijken het museum wat de moeite waars is. De sarcofaag van rood marmer is indrukwekkend met zijn 40 ton aan gewicht. We gaan verder rijden richting cappadocie de weg is weer heel slecht met gaten zo diep dat de navigator en Brum op de grond vielen. In Aksaray vinden we een camping een hele echte! Het kost wat 12 euro er wordt geen prijs in TL genoemd maar dan heb je ook wat: warm water, wc met wc papier, douche met warm water , afwas bakjes, een wasmachine met een draaischroef , en internet maar geen buren.

Geen opmerkingen: