zondag 22 april 2012

2 april

Maandag 2 april
De afspraak was 9.00 vertrekken maar een Marokkaan en tijd afspreken. Ik word boos en zeg 9.30 gaan we echt rijden. Niets maakt indruk en uiteindelijk om 9.45 rijden we weg met Mustafa aan boord die rijd tot de helft van de route mee. Hij gaat proberen zijn theorie voor zijn rijbewijs te halen nou stelt volgens ons niets voor want ze rijden als rand debielen ( volgens Chris). En rijden leren ze in auto met 2 sturen erin! Onderweg gaan we nog even naar de Medina voor een tagine kijken. Uiteindelijk kopen we een tagine ergens langs de weg voor de juiste prijs. Onderweg maken we een lunch tomatensoep met brood en beleg en Houssain maakt er een Europees/Marokkaanse lunch van gooit stukjes brood in de soep en belegd zijn brood met plakjes kaas! Terug in Midelt ligt er sneeuw op de toppen van de bergen en is het koud. We eten met de familie kip en we wisselen foto’s uit.
3 April
Met gemengde gevoelens nemen we afscheid van Houssain. We hopen hem volgende reis terug te zien of als hij naar Europa komt. We doen in het dorp nog wat boodschappen en rijden naar Ouzoud daar zijn watervallen die redelijk spectaculair moeten zijn. De weg is wel slecht door al die regen maar we komen nergens in de problemen. De route is mooi en we komen laat in de middag aan op de camping de Zebra met Nederlandse eigenaren.
4 April.
We lopen vanaf de camping naar de watervallen en we bekijken hem van 2 kanten we willen een toeristische route maar dat is geen goed plan door de regen is het een klei/ glij partij geworden dus we gaan terug naar de andere kant. Daar zijn ook allemaal kraampjes met van alles en nog wat. Ook lopen hier aapjes je mag ze niet voeren nu houdt niemand zich daar aan maar ze zijn iets minder mak dan in Azarou. Het water komt van 5 kanten naar beneden en is een mooi gezicht ook kun je met een versierd vlotjes met stoelen dichterbij komen maar dat is alleen leuk als het erg warm is nu begint het te regenen. En alle kussen en plastic bloemen moeten er weer snel af. We maken nog een praatje met een man in een winkeltje en hij heeft een mooie schaal die Chris wel ziet zitten maar we hebben niet genoeg geld bij ons dus moeten we de volgende dag terug! We worden uitgenodigd om mee te eten want als er genoeg is voor 4 dan ook voor 6 nou dat is mooi gezegd maar we hadden net ons broodje op dus we slaan beleefd af. Terug op de camping weer regen en uiteindelijk doen we de kachel maar even aan.
5 April
Richting Marrakech eerst langs een natuurlijke brug in Demate. Onder de brug loopt een rivier 50 meter diep. Je kan van 2 kanten kijken maar je kan er net niet doorheen naar de andere kant kijken de bocht is net te scherp. Er loopt een weg overheen. Op de parkeerplaats is een puppy en die heeft besloten met ons verder te reizen hij zit al in de camper. Maar ja welke hond in Marokko krijgt varkenshaas! Deze was over de datum en de koelkast was uitgevallen dus we durven het zelf niet meer op te eten! De eigenaar vond het een goed idee als we hem adopteren maar ik denk dat we dan uiteindelijk met wat Dirams over de brug moeten komen of nog meer bier ( ipv parkeergeld). We laten de hond toch maar achter maar het was wel een geschikte kandidaat om mee te nemen. Ohh laat Babs het maar niet horen. Onderweg eten we wat lamskoteletjes en een tagine erg lekker en we gaan nu de camping in Marrakech zoeken. Dit valt reuze mee want op de rotonde staat een auto van de camping en brengt ons tot de deur. Het is een mooie camping met zwembad en we vinden een leuk plekje in een tuintje naast het patanke baantje dus elke middag is het druk voor de deur. We blijven hier een paar dagen om onze verjaardagen te vieren. Het is mooi weer en op de achtergrond zijn de bergen met sneeuw toppen. Het is jammer dat Bo en Linda het niet reden om te komen want de meiden hadden het hier wel een weekje uitgehouden.
6 April
Het is droog en de zon schijnt dus op de fiets naar het centrum. We moeten even zoeken maar we vinden de tuinen die midden in een woonwijk liggen het is erg druk met toeristen uit alle landen. Het is een mooie tuin met heel veel verschillende soorten bamboes en cactussen. Het is erg schoon en er staan allemaal leuke gekeurde potten met bloemen erin. Het niet groot maar wel erg grappig om te zien en de villa die er staat is nog steeds bewoond. Nou gezellig elke dag zoveel visite! We fietsen naar het centrum en we fietsen zomaar wat rond. Het is goed te doen op de fiets er zijn erg veel brommers die van alle kanten je voorbij scheuren dat is wel eng maar het gaat goed. We komen op het grote plein waar van alles is te doen. Slangenbezweerders en mannen met een aapje met een luier om. Hier maakt Chris zich erg boos over maar ja zolang er stomme toeristen zijn die er mee op de foto gaan zal het niet stoppen. Je kan ook lekkere verse Jus de Orange drinken voor 40 cent de kraampje zien er mooi uit met al die sinaasappels. Ook zijn er muziekkanten met trommels en petjes met een kwast er aan en die draaien ze dan rond. Wanneer er iemand ook maar een glimp van een fototoestel ziet komen ze om geld vragen want voor niets gaat hier alleen de zon op. We lopen de Medina door en die is anders meer leren tassen, nootjes, koekjes, kleding enz. Overal wordt je verwacht in en winkel te komen kijken en kijken is voor hun kopen. Daar worden we wel eens moe van steeds maar weer uitleggen dat je niet alles kan / wil kopen waar je naar kijkt! En dan aanhoren dat je bij hem echt het goedkoopste uit bent. Nou in afdingen ben ik volgens Chris de bitch van de week. Maar omdat we de prijzen nu wel weten betalen we gewoon niet te veel. Ze noemen mij Fátima Berber. We fietsen terug naar de camping en zijn net voor het donker terug.

1 opmerking:

tiny&frans zei

maar goed dat je de pup heb achter gelaten want er wacht nog steeds een hele lieve knuffel in holland ik dacht dat die babs hete en die zou het je zeker kwalijk genomen hebben