woensdag 25 april 2012

7 April

We rommelen wat op de camping Chris trekt wat baantjes in het zwembad! We fietsen naar de palmentuin.Het is een smalle weg dwars door de palmentuin. Je kan hier met een dromedaris rond rijden. Nou wij fietsen liever. Het is een soort Wassenaar van Marokko niet normaal wat een bakken van auto's staan hier hoezo armoede! Er is ook een golfclub maar Chris was niet welkom met zijn fiets en golfstick die hij niet mee heeft om te golfen maar om hele vervelende Marokkanen de stuipen op het lijf te jagen.Of buschauffeurs die niet kunnen rijden. We gaan op zoek naar een museum dit blijkt niets te zijn en dan gaan we nog wat boodschappen doen bij de locals. De man vind het geweldig ik wordt aan mijn arm mee getrokken naar een stroom haspel ( zo'n hele grote) en daar ligt een teef met puppy's oooohhhhhh nee he daar gaan we weer! Maar gelukkig de oogjes waren nog dicht dus ze moeten nog even daar blijven. Dan zitten er nog 2 piep kleine katjes tegen mijn fiets maar die zien er minder gezond uit . Veel katten zijn hier toch getroffen door de oogziekte. We hebben zoveel boodschappen gekocht dat ze halverwege de rit uit de fietstas vallen.s Avonds braden we de kip in de pan buiten op de brander en dan moeten we er als een bewaker bij gaan zitten want de hond van de camping jat hem in een onbewaakt ogenblik zo de pan uit. We zijn maar druk met al die beesten. Hij krijgt wel de botten enz..

8 April
Eerste paasdag nou daar merken wij niet veel van behalve dat er veel kinderen van de overwinteraars over zijn voor een weekje. Bo en Linda hadden ook plannen om te komen maar zijn te druk met het eind examen. Jammer maar we halen het wel een keer in.Het is vandaag zo helder dat je de sneeuw op de toppen van de bergen ziet liggen echt een heel bijzonder gezicht. We verbranden ook lekker met dit weer.Aan het eind van de middag gaan we naar de stad we nemen genoeg verlichting mee voor de terug reis want in het donker fietsen is niet heel verstandig maar er is straatverlichting we gokken het erop. Op het grote plein is alles weer veranderd in een groot restaurant. Zo grappig om te zien om 16.00 is het nog een plein en om 17.00 kun je er eten. We eten dan ook op de houten banken aan lange tafels wat. We hadden goed in de trotter gelezen hoe het werkt en zo hadden we een  lekker maaltijd voor weinig! Dan lopen we de soek weer in en ja hoor we verdwalen dat is niet zo heel erg maar in het donker lastig dus moeten we hulp vragen aan een 'gids' dit betekend: hopen dat hij je echt daar brengt waar je om vraagt en het kost je natuurlijk geld. Maar goed we komen er uit en we fietsen terug in het donker naar de camping het is volle maan dus nog wat extra verlichting na 10 km komen we heel aan op de camping.

9 April
Tweede paasdag en Chris is vandaag jarig 50 jaar! wat een mooie leeftijd! Van alle kanten sms jes en berichten om Chris te feliciteren.Wij gaan weer op de fiets naar de stad taart eten. Door al dat fietsen sparen we wel 36 euro taxi geld uit! ( kan ik weer een tassie kopen!) In de soek kun je wel redelijk ongestoord rond lopen natuurlijk wil iedereen wat verkopen maar zo werkt het nou eenmaal. Ook is het er schoon in vergelijking met sommige andere soeks daar liggen soms dingen op de straat dat wil je liever niet zien of ruiken. Hier rijden ook zoveel brommertjes en koetsen met paarden echt niet normaal. Ik vraag me wel eens af hoeveel brommers er zijn in Marokko. En karren met ezels gewoon tussen het verkeer door het was immers ooit een weg voor alleen ezels en paarden die zijn ook de enige die zich wel aan de verkeersregels houden.Maar wonder boven wonder het gaat ( bijna) altijd goed je hart zit wel in je keel om de 5 minuten maar dat is weer wat anders. We hebben deze vakantie toch erg veel gefietst en gelopen.

Geen opmerkingen: