zondag 8 april 2012

apen voeren

Said deel 2
Na een nachtje op de bank slapen zijn we niet erg fit. Maar 1 nachtje is wel te doen. We willen vandaag verder want we hebben hier alles al gezien 2 jaar geleden en we zijn hier alleen om Said en zijn family te bezoeken. Na het kopen van een kip geld wisselen eten we nog samen met de family en gaan dan richting Azzaru. De camping is in een kersen boomgaard en die staat in bloei een bijzonder gezicht. Er zitten een paar ooievaars op het dak en ze vliegen af en aan met rotzooitjes om het nest in orde te maken en grappig gezicht.
Donderdag 29 maart.
Als we wakker worden regen. Dat is jammer want we willen naar de oudste cederboom in dit gebied wandelen. En daar zijn ook apen in het wild. Met de regencape mee gaan we op pad. Het valt wel mee met de regen na 4 km berg opwaarts komen we bij de oude boom hij is dood maar wel een gek gezicht zo plots in het midden op het pad. Hier zijn ook apen maar ze blijven een beetje op afstand. Er zijn ( natuurlijk) souvenirs winkeltjes maar niet echt iets bijzonders. We lopen door want we vermoeden dat het pad uitkomt op de parkeerplaats waar we 2 jaar geleden langs gereden zijn en daar is ook een groep apen die kun je wel voeren. Nu is zomaar door een bos lopen wel een risico maar we gokken het erop. En we komen uit waar we dachten en daar zijn ook de apen. We eten op een afstandje ons broodje op want anders zit de hele family op ons nek en zijn we ons brood kwijt. Er is een Amerikaan die een onderzoek aan het doen is en hij verteld het een en ander over de apen. Er zijn veel vrouwtjes in verwachting. En er moet nog een groep zijn maar die zit diep in het bos en komen hier niet. Ik schenk mijn banaan aan een aap en die smult er lekker van. Er stoppen veel auto’s en die voeren brood en dat is niet goed voor de apen maar de Marokkanen willen niet luisteren. Groenten en fruit is beter voor ze maar ja dat kost meer! We lopen de zelfde weg door het bos terug en dan bij de oude boom is er een hele grote groep apen. Ze zitten boven op een camper van Franse Hippies en kunnen zo bij de heerlijke verse bladeren van de bomen. Toch handig voor de apen als er iemand ‘wild’ wil kamperen! Blij dat ondanks de regen we zijn gaan lopen en we komen moe maar voldaan op de camping aan en de zon schijnt alweer. Een heerlijke warme douche omdat er een jongen van de camping het vuurtje lekker heeft opgestookt! Dit jaar nog geen koude douche gehad wat een luxe!
Vrijdag 30 maart.
Vandaag richting Midelt eerst boodschappen doen we worden afgezet maar ach voor deze keer laten we het maar. Onderweg in een dorpje komen we 2 Nederlanders tegen die met openbaar vervoer reizen dan moet je geduld hebben! Wij rijden de anderen kant op dus helaas voor hun geen lift. Wel beklagen ze zich over her feit dat er nergens alcohol te koop is nou Chris vraagt wat zou je willen hebben dan? Nou een biertje………….. Chris duikt de camper in en tovert 2 biertjes tevoorschijn! 1000000 maal dank je wel dat is een verassing. Wij hebben het aan boord voor omkoop schandaal en evt ruilen voor sieraden enz. Tja ook Marokkanen drinken ( als Allah slaapt!) In Midelt komen we bij Houssain de winkel die ze 2 jaar geleden aan het opknappen waren is af en ziet er mooi uit. De vader van Houssain herkent ons gelijk en we worden omhelst en dikke zoenen!!!!!. Er loopt een schaappie aan een touwtje rond en ooohhhh ik zie de bui al hangen. Als ze die nou maar niet ter ‘eren’ van ons bezoek in de pan gooien deze mensen hebben het al niet breed. Maar wat blijkt dit lammetje is van de vrachtwagen gevallen toen de moeder aan het bevallen was waarschijnlijk op weg naar de slager! Met nog een broertje of zusje de laatste had minder geluk de vader van Houssain heeft het beestje opgeraapt en met de fles groot gebracht nu behoort het tot de family en gaat nooit de pan in. Wat een prachtig verhaal. En als de vader bbbhhhheeeee roep komt het schaappie ook echt aanlopen. Houssain is ook blij ons te zien en natuurlijk eerst ETEN!
Zaterdag 31 maart.
Houssain gaat mee naar Mergouza hij slaapt bij een vriend en wij kunnen de camper daar voor de deur zetten. Het is een prachtige route naar de Sahara na 5 uur rijden komen we bij zijn vriend aan . (Wat ook wel handig is als je een Marokkaan voorin heb zitten word je dus niet lastig gevallen en betaal je de normale prijzen! In de Medina wilden we de prijs van een tas weten en toen werd er eerst aan Houssain gevraagd hoeveel commissie hij wilde hebben. Houssain word dan boos en zegt dat wij zijn vrienden zijn en dus een normale prijs wil horen.) De vriend blijkt uit Ghana te komen en woont in het “zwarte “dorp net voorbij de duinen we waren hier 2 jaar geleden ook geweest maar het blijft een mooi gebied en nu is het niet zo warm 30 gr max en in Midelt 2,5 met regen. Mustafa kookt voor ons en s’avonds komen er vrienden muziek maken. Wanneer ze er achter komen dat we een fles rum hebben willen ze een klein beetje want ze drinken niet echt de volgende morgen is de fles leeg dat is raar!
Zondag 1 april
Omdat we vroeg wakker zijn gaan we weg op de fiets (de mannen slapen nog hun roes uit) naar het dorp en de zandduinen. Chris wil naar de top klimmen en ik volg maar ppffff wat een gedoe om boven te komen je voeten zakken weg tot je enkels in het zand en je komt maar cm meters vooruit. Chris is eerder boven en gaat er vanuit dat ik blijf steken en niet op de top kom. Maar ik laat me toch niet kisten door een zandhoopje!. Ik trek mijn schoenen uit en omdat het zand niet te warm is loop ik verder op mijn blote en doe mijn schoenen aan mijn handen en zo klauter ik de zandhoop op en eenmaal boven had ik dit ook niet willen missen. Je ziet de grens met Algerije liggen. We maken foto’s en er is een groep Fransen met een quad ook naar boven gereden. Terug lopen is heel grappig als of je op een roltrap loopt. In het dorp eten we een broodje en fietsen naar het meer waar flamingo’s zijn. Terug bij Mustafa moeten we eerst, ja echt ETEN. Na een douche gaan we een voetbal wedstrijd kijken en dit gaat er serieus aan toe bij elk doelpunt vechten. Er zijn 2 militairen die dit in de hand moeten houden! Na de wedstrijd gaan we nog even buiten zitten en dan blijkt er een zandstorm aan te komen. Er is niet echt paniek maar binnen 5 min giert de wind om de camper en worden we gezandstraald. Overal zand in de camper en dit gebeurd maar eens in de 2 jaar hebben wij weer. s Avonds gaan we nog bij een groep muzikanten luisteren wel bijzonder om te horen. En dan weer eten 22.30! en slapen!

1 opmerking:

tiny&frans zei

lekker bengelen in je hangmat erg leuk hoor