dinsdag 28 oktober 2008

10.000 km gereden.







Vrijdag 17 okt
Niet best geslapen en ik word nu ook helemaal gek van dat geschommel van die boot. Het is jammer genoeg niet echt heel helder weer . Maar het is wel heel bijzonder om zo VenetiĆ« binnen te varen het lijkt wel Madurodam wij op zo’n grote boot en al die kleine bootje om ons heen en het uitzicht op de stad echt heel bijzonder. Het duurt vrij lang voor we eindelijk de boot af kunnen want er zit een vrachtwagen klem dit is ook logisch want het is echt m.m werk. We rijden de boot af en er is niet echt controle we gaan over een pier van 5 km en voor we het weten zitten we op de tol weg. We rijden door Italiaans Tirol wat echt heel mooi is veel mooier dan ik had verwacht. Dit is ook leuk voor zomaar een weekje. Of voor als we weer via VenetiĆ« richting Turkije gaan(zijn we al thuis!)We gaan boodschappen doen en we kwijlen bij al die lekkere dingen die we zien zoveel soorten vlees en dropjes , sla en heerlijke vleeswaren en broodjes in allerlei soorten wat een luxe. We slapen in een dorpje waar ik even de naam van kwijt ben. Om een uur of negen krijgen we een gratis concert van de blaaskapel van het dorp de bankdirecteur is jarig.
Zaterdag 18 okt
Het is 4 graden als we wakker worden brrrbbbrrb nu is het echt over met de zomer. We gaan in het dorp nog even brood halen en ik koop voor Bo een gekke reep met aapjes voor haar verjaardag hebben we toch wat. We gaan pas om 11.45 rijden lekker op tijd we moeten nog 835 km. We besluiten om in Koblenz te gaan eten schnitzel! Het is een hele mooie stad. We bellen nog even met Bo en die mist ons toch wel en is blij dat we naar huis komen. We slapen op de Duitse Eck de kruising van de Rijn en de Moezel.
Zondag 19 okt.
We worden wel op tijd wakker maar we hebben niet in de gaten dat we vanaf 8.00 moeten betalen voor parkeren! We gooien wat in de meter en gaan toch nog even het stadje in dat ene uurtje maakt ook niet meer uit. We weten zeker hier komen we nog wel een keer terug want het is echt een mooie statige Duitse stad. Als we over de dan eindelijk over de grens gaan hebben we precies 10.000 kilometer op de teller staan. We eten in Nederland een broodje en zijn om 15,00 thuis. Waar we begroet worden door onze Bo en de honden hebben zoiets van oh daar zijn ze weer. Het is heel raar om weer thuis te zijn en we hebben het ook koud . We vieren vast de verjaardag van Bo en zien zo ook gelijk de rest van de Family. We hebben er weer een avontuur op zitten en we weten zeker dit was niet voor de laatste keer Turkije maar dan gaan we heen ook met een boot. Wat ik ook heel fijn vind is dat we echt een rond reis hebben gemaakt en dus nooit een zelfde weg terug moesten. Morgen moet Chris zijn vakantiedagen voor 2009 op zijn werk doorgeven!!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen: