donderdag 27 mei 2010

Eindelijk internet

Dinsdag 11 mei vertrekken we naar Marokko.
Eerst brengen we de cabrio naar Arnhem. Daar vertrekken we om 13.30 naar Frankrijk. Het is koud onderweg 5 gr. We rijden laat op de avond dwars door Parijs ( lekker rustig!) de tom tom loodst ons er goed door heen. Om bijna middenacht slapen we in een dorpje op een parkeerplaats .De eerste 670 km zit erop.
Woensdag 12 mei.
We hebben file in Bordeaux. Het is droog gebleven en 11 gr. We vinden een camperplek die eigenlijk nog niet open is. We worden door een hert verwelkomt. 1400km gereden.
Donderdag 13 mei.
Na een uur rijden gaan we van 10 gr naar 2 gr in Spanje. Er ligt zelfs sneeuw! We nemen een stuk tolweg we zien een Decathlon en moeten effe shoppen. Chris koopt een dure zwembroek 5 euro en een zonnebril ik koop sandalen. We komen helemaal niet in de vakantie stemming maar dat komt waarschijnlijk door het koude weer. We gaan in Caeres op zoek naar een camping 22 euro nou alleen om te slapen dat doen we niet. We gaan op een parkeerplaats van een benzinepomp eerst maar eens eten. We mogen blijven staan. Er lopen koeien met bellen om als ze vannacht maar niet gaan rennen door het weiland! We hebben onderweg heel veel ooievaars en roofvogels gezien. 2662 km gereden.
Vrijdag 14 mei
We rijden alles over de tolweg naar Algiers en komen in de middag aan. Het is nu 2 gr. We kunnen eerst niet de Carrefour vinden die Wil ons adviseert maar dat komt omdat wij uit een andere richting komen. We kopen een ticket voor de boot. De vrouw achter het loket wint de prijs voor meest klantvriendelijke verkoopster van het jaar. Wat een muts. Ze was niet duidelijk en wij snapte er niets van na 4 keer vragen blijkt dat we een open ticket voor heen en terug kopen voor 170 euro koopje! We krijgen er een gevulde koektrommel bij. De winkels zijn dicht feestdag oja we zijn in Spanje daar is het elke dag een feestdag. Maar in het andere dorp is er wel een supermarkt open en we slaan voor een paar dagen vlees in. We besluiten om de boot van 18.30 te nemen en hopen dat we dan de camping in Tanger vinden. De boot gaat echt hard met de nodige schommelingen ik word bijna zeeziek. Op de boot ontmoeten we een Marokkaanse Nederlander (of andersom) hij rijdt 2 keer in de maand heen en weer met goederen. Hij verteld ons van alles over Marokko en zijn schoonvader wil Chris over halen om moslim te worden! We komen aan in Tanger en gaan snel van de boot dan moeten we de camper over de grens krijgen . Dit gaat met het nodige heen en weer lopen met de papieren en na een uurtje mogen we door . Nou dat is vlot we zijn wel wat anders gewend na ons avontuur in Syrië en Jordanië! Het is inmiddels donker geworden we wisselen nog wat geld en gaan op zoek naar de camping. Die vinden we niet en dan rijden we maar door naar Asilah. We krijgen op een rotonde van een politieagent een zaklamp in ons gezicht en dat zou betekenen stoppen nou de groeten we rijden door. De volgende rotonde moeten we stoppen. De agent begint in het Frans maar dan komt hij er achter dat we Nederlanders zijn en mogen we snel door! We slapen op een bewaakte parkeerplaats(geen bewaker te zien alleen 3 katjes op een stoeltje) aan zee. Zo hé, hé we zijn in Marokko maar we hebben er nog geen moer van gezien dat beloofd wat als we wakker worden.

Geen opmerkingen: