zondag 20 juni 2010

boom weg en camper?



Donderdag 10 juni.
We slapen uit en gaan met de taxi naar het dorp er is markt. De markt ligt op de steile straatjes en je moet goed op letten waar je loopt en je evenwicht goed bewaren. Ook hier kun je van alles kopen zelfs levende geiten en schapen er zijn zelfs markten waar ze ter plekke slachten nou die zijn we gelukkig nog niet tegen gekomen. De vrouwen lopen in traditionele kleding mooie gekleurde schorten. Ik koop er ook een leuk voor thuis. Chris koopt 2 sinaasappelbomen en 2 citroenbomen en een ander soort palm. De taxi chauffeur vind het allemaal heel normaal als we dit in de auto proppen oja het is Marokko! Terug op de camping gaan we even een stukje wandelen en meteen komt er iemand om hasj te verkopen. Na 2 keer nee gaat hij gewoon weg niets aan de hand. Als we terug komen kan Chris zijn ogen niet geloven nog geen meter van de camper vandaan hebben ze een boom omgezaagd! De hele camper onder het zaagsel en dan wordt Chris toch kwaad en gaat effe als een rambo over de camping. Het gaat bijna mis maar na 1000000 excuses komt Chris tot bedaren. Hun argument het is toch goed gegaan er is geen schade! Oja het is Marokko. Ik ga maar koken want hier kunnen ze geen vrouw bij gebruiken.
Vrijdag 11 juni.
Na een nachtje slapen is Chris eigenlijk nog boos. Het sanitair is ook vreselijk want ze zijn aan het schilderen en alles is een puinhoop. Ik heb nog nooit is een verfpot gedoucht! De w.c is ook niet te gebruiken die ligt ook vol met verf. We komen tot de conclusie dat we gewoon niet gaan betalen na al dit gezeik. Dus als we weggaan geeft Chris de jongen die er rond loopt een briefje waar we in het Engels hebben opgeschreven niet blij te zijn met de gang van zaken en ons 06 nr. In het dorp kopen we voor Bo nog wat cadeautjes en drinken we koffie met gebak voor 2 euro. We rijden door het Rif gebergte terug naar de kust. Maar ohhh wat een rit verschrikkelijk ze zijn met de weg bezig en halverwege komen we er achter dat dit eigenlijk iet te doen is. Als we een heel steil pad met los grind op moeten rijden dan staat op het eind een werktuig die de doorgang blokkeert o nee he we moeten stoppen. Er komt er man aan gesjokt om hem even aan de kant te zetten Chris moet de helling proef van zijn leven doen. Met spinnende banden lukt het op door te rijden. Ik zit met mijn ogen dicht en hartkloppingen in de auto. Verder op worden we belaagd door 30 kinderen die allemaal een snoepje willen en we moeten hard door rijden want ze klimmen al op de fietsendrager. Dit hebben we nog nergens meegemaakt. Als we eindelijk aan de kust komen eten we eerst een broodje en effe bijkomen van deze helse tocht. Maar wat een mooie natuur daar echt geweldig. We rijden door via de N16 naar Martil deze weg is ook slecht maar we zijn wel wat gewend. Daar vinden we de camping vlak bij het strand. Er zijn veel Spaanse invloeden hier en het is gedaan met het Marokko wat wij zo leuk vinden hier lopen geen ezels dit is Scheveningen maar dan anders. De prijzen zijn ook anders nog wel goedkoop maar duurder als het binnenland. We blijven hier een dagje om lekker op het strand te liggen. We hebben het gevoel al maanden onderweg te zijn. Ik wil ook wel naar huis dit wil heel wat zeggen. Maar waarschijnlijk omdat ik weet dat we in het najaar nog wel weggaan waarheen? Dat weten we nog niet. En ik weet zeker dat we hier nog eens terug komen voor een paar maanden. We hebben ook internet en kunnen thuis en Amerika even bellen.
Zaterdag 12 juni
Het is mooi weer en we gaan op het strand liggen. Het is niet heel warm maar de zon is heerlijk. Maar de wind komt op zetten en we worden gezandstraald. Niet te geloven. We verbranden lekker maar we moeten toch bruin naar huis! We kijken voetbal in het dorp Amerika, Engeland.

Geen opmerkingen: