zondag 20 juni 2010

Boot? WAAR DAN?

Zondag 13 juni.
Vandaag rijden we naar Tanger want het is geen mooi weer dus kunnen we net zo goed gaan rijden. We parkeren aan de rand van de stad en lopen naar het oude centrum. We worden lastig gevallen door zogenaamde gidsen en dit loopt bijna uit de hand als er een ook aan me gaat zitten. Ze roepen naar ons dat we moeten op fucken. Weetje ze zijn niet wijzer. We vinden de camping en we besluiten om morgen ochtend met de eerste boot te gaan 9.00. Dus vroeg op om, om 8 uur in de haven te zijn.
Maandag 14 juni.
We zijn om 7 uur wakker want er lopen zwerf honden blaffend over de camping. Lijkt Portugal wel daar was het op elke camping een drama met zwerfhonden. We gaan nog even tanken ,wat lekkers voor het ontbijt en een watermeloen kopen. We komen in de haven en dan krijgen we te horen dat de boot daar niet meer vandaan vaart maar 45 km verder op. Ja hoor dit is alleen een truck om ons een andere ticket te verkopen. Daar trappen we niet in . Maar dan begint het toch serieuze vormen aan te nemen en blijkt het echt waar te zijn. Sinds vandaag is de nieuwe haven in gebruik. Dus moeten we echt naar de nieuwe haven rijden. Als we daar aan komen blijkt het echt nog maar net open te zijn er zijn geen bordjes en we worden door medewerkers naar de juiste loketjes verwezen en uit eindelijk staan we op lijn voor de boot . Alleen de boot is er niet en niemand weet hoe laat en of er een boot komt. We ontbijten en dan horen we dat om 11.00 uur een boot komt. En ja hoor het is echt waar om 11.30 gaan we richting Spanje. We moeten opschieten want om 13.30 begint voetbal en we hebben ook nog een uur tijd verschil. Als we de boot af komen gaan we op zoek naar een tv Nou nergens en als we er een vinden zitten ze een soap te kijken en mag hij niet op voetballen. Hopen dat Spanje niet doorkomt kinderachtig gedoe. We rijden tot aan Almendralejo en daar gaan we even door het dorp lopen het is om 17.00 nog 27 gr . Het is een echt Spaans dorp met veel leuke parkjes. We horen ineens voetbal op tv en dan blijkt een herhaling Ned- Denmark en we zien de tweede helft als nog. We kopen in een Chinese winkel veel zeer goedkope spulletjes, nog meer rotzooi om mee te nemen. We eten bij het Chinese restaurant een menu van de dag voor 6 euro p.p Een 3 gangen menu en drinken lijkt Marokko wel. Het koelt toch wel lekker af en we slapen op een parkeerplaats naast een park.
Dinsdag 15 juni 5 weken onderweg.
We rijden naar Salamanca en we zien de Decathlon ( sportzaak) waar we een paar jaar geleden toen we hier op een camping stonden naar toe hadden gefietst. We kunnen ons niet beheersen en gaan naar binnen. Chris koopt een paar T-shirts en een regenjas. En dit blijkt de goden verzoeken. Want als we in San Sebastian aankomen begint het te regenen. We gaan op de nieuwe camperplek staan voor 3 euro. Na 15 juni 6 euro.
Woensdag 16 juni
Als we wakker worden regen. Na het ontbijt ,regen. En we hadden het zo leuk bedacht om op de fiets naar de stad te gaan. We gaan proberen om dichterbij te kunnen parkeren en dan te gaan lopen. Maar dit lukt niet dus toch fietsen . We lopen door de stad en herkennen veel van de stad . Wat jammer dat het echt niet droog wordt want het is zo´n leuke stad als het zonnetje schijnt. We schrikken van de prijzen 1.70 euro voor een tappa. We zijn tot onze onderbroek nat als we terug bij de camper komen. We eten wat en drinken warme thee en als we zijn bijgekomen gaan we rijden naar Frankrijk. Op de grens nog even tanken en 2 flessen crema de Catalana kopen. Nou het was leuk in Spanje maar we moeten verder. We gaan binnendoor om Bordeaux heen en komen in een wijnstreek terecht. We slapen op een municipale. Er leuk langs de rivier. Lekkere douche en we kunnen er weer even tegen aan.

Geen opmerkingen: