vrijdag 11 juni 2010

fietsen tussen de wilde dieren

Maandag 31 Mei
Eerst even naar de lokale markt een van de grootste uit de regio’s . Je kunt hier in onze ogen er veel troep kopen. We kopen een mandje van palmbomen riet die ze hier langs de ezel hangen maar ik vind het leuk voor thuis. We betalen veel te veel maar ach afdingen hoeft niet altijd. Er is een Marokkaan die ons begeleid over de markt alsof we dat niet alleen kunnen maar daar komt de aap uit de mouw hij heeft een winkeltje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik poeier hem af dat gezeik elke keer Chris kan dan nog wel beleefd blijven ik niet wegwezen. We rijden door naar Mergouza en aan het eind van de weg zien we de rode zandduinen. Het is inmiddels 40gr maar wat wil je anders in de woestijn. We worden naar een camping/hotel gelokt en er is een zwembad. We nemen een duik heerlijk. Chris gaat naar het topje van de zandduin om de zonsondergang te kijken. Het koet af naar 26 gr dus we slapen heerlijk maar niet heus!
Dinsdag 1 juni
Vandaag Astrid jarig dus niet vergeten te bellen. We gaan op de fiets naar het meer wat hier in de buurt ligt. Daar zijn flamingo’s en wilde dromedarissen. Het is wel warm maar het gaat nog net. We hebben een route beschrijving op een papiertje gekregen. We vinden het meer en de wilde dromedarissen en de flamingo’s echt heel bijzonder. We komen op de camping terug en zijn helemaal brak van de hitte. De man van de route beschrijving was al met zijn brommer gaan kijken waar we bleven hij had ons in de verte gezien en was gerust gesteld . Toch fijn dat we ook op die manier in de gaten worden gehouden. Chris had hem scheermesjes gegeven want die waren volgens hem heel duur en bijna niet te krijgen. Ook had zijn familie brood voor ons gebakken en hij had 3 palmstekken voor ons geregeld. Dus Chris mee achter de brommer aan. De stekken zijn al 2 jaar oud en 80cm hoog nou ik hoop dat we nog gaan meemaken dat het een boom wordt. We betalen 15 euro natuurlijk veel te veel maar we gunnen die mensen ook wat extra’s. Ik ben overal op mijn voeten en boven benen gestoken door een muskiet niet normaal wordt gek van de jeuk. De mieren in die andere woestijn hadden mij ook al te pakken gehad.
Woensdag 2 juni
Heel slecht geslapen we zijn vroeg wakker en gaan meteen rijden. Er is niemand om af te rekenen dus doen we geld tussen de deur van de receptie en hopen dat de juiste persoon het vindt. We rijden naar Midelt. Hier zijn mijnen met stenen en fossielen. We kunnen geen camping vinden en het dorp lijkt ook niets aan. We hebben een bord hier slafen gezien dus maar even terug. Het is tegenover een hotel el. Een winkeltje waar allerlei fossielen en stenen buiten liggen. De jongen praat een beetje Duits en Chris krijgt een cursus edelstenen en fossielen. laten nog wat foto’s van Europa zien en hij laat merken nooit verder dan zijn eigen dorp te komen. We slapen voor de deur tussen de kip en de haan en 2 kleine katjes. De moeder was dood gereden toen ze 2 weken oud waren .Een van de twee is echt een leukerd en brutaal klimt in een paal en wil alleen maar spelen.

Geen opmerkingen: