zaterdag 20 september 2008

Aya sofia



Maandag 16 September.
We gaan vandaag het dorp in en een beetje rond kijken want het museum is op maandag dicht. Ook zo iets we willen een museum jaar kaart kopen want dat is voor ons heel aantrekkelijk. Maar dat is alleen voor de Turken hoe bedoel je discriminatie ik weet niet hoe dit in Nederland is maar als die regel ook bij ons geld vind ik het een belachelijk systeem. In het dorp was het een gekkenhuis met de dollemussen . We hebben de camper ergens kunnen parkeren en zijn lopend het dorp ingegaan. Toch weer heel anders als vele andere dorpen maar wel een heel modern winkelcentrum en een oude bazaar. Chris heeft een mooie zonnebril gekocht die hier een stuk voordeliger is. We merken voor het eerst iets van de rameldan want heel veel eet tenten zijn gewoon dicht maar in een straatje achteraf was een fast food open.
De volgende ochtend vroeg op want we hebben een druk programma. Eerst naar Aya Sofia is een kerk gesticht door de Grieken waar nog mooie Freso’ s te zien zijn. Heel bijzonder en de moeite waard om er een dagje voor te wachten. Nu gaan we door naar het Sumelaklooster in de bergen. Eerst betaal je om in het Nationale park te komen en dan vertellen ze je niet dat het beter is om beneden te parkeren dan met de auto naar boven te rijden. Ik heb met dicht geknepen billen in de camper gezeten meer wil ik er niet over kwijt! De camper maar geparkeerd want ze waren met de weg bezig eerst gedraaid ging ook zo makkelijk als er een auto achter ons zou parkeren kwamen we niet meer weg. Het klooster is uit de 4 de eeuw gesticht door 2 Griekse monniken. Het was echt bijzonder we hadden zoiets ook al in Spanje gezien maar toch weer heel anders en ongelooflijk dat er mensen hebben gewoond. En hoe ze al die stenen omhoog hebben gekregen. Op de terug weg bij een beekje gegeten en Chris even gezwommen. Nu op weg naar Cappadocie. In Erzincan bij een benzine pomp gevraagd of het goed was als we daar overnachten want het was alweer bijna donker . Geen probleem ze waren net aan het eten en we moesten vooral mee eten en thee drinken. Er werd een Turk van stal gehaald die Nederlands spreekt .

1 opmerking:

tiny&frans zei

En zo komt sprinter door de winter ,overal kunnen jullie bijna aanschuiven om mee te eten .Vraagje is het turkse eten wel lekker ?Staks wil monique nog de turkse keuken gaan leren .
Liefs je moeder en frans