dinsdag 23 september 2008

luchtballonnen


Vrijdag
Vroeg wakker want de luchtballonnen gaan heel laag over de camping. Het is een prachtig gezicht dit wil ook zo graag. Maar ik vind het ook doodeng we gaan kijken of we kunnen boeken voor een leuk prijsje. We zijn op de fiets het gebied gaan verkennen dit word zelfs door de reisboeken aan geraden dus doen wij eens niet iets heel bijzonders. We gaan eerst door het dorp en daar een klim naar boven naar een uitzicht punt met allemaal kraampjes. Het tufsteenlandschap is zo bijzonder vanwege de bizarre landschappen die zijn ontstaan door erosie. Je blijft kijken en van af elke kant en hoogte is het heel bijzonder. Het is heel helder weer en je kan dus heel ver kijken. We gaan verder omhoog en in het volgende dorpje naar het kasteel. Daar kun je helemaal boven op klimmen en nu kun je echt de hele vallei zien. Je wil alleen maar blijven kijken en zeker weten dat je dit nooit meer vergeet we hebben veel foto’s en film gemaakt. Terug naar het dorp en naar het openluchtmuseum. Wij naar binnen maar we waren niet de enigste hele bussen vol. Het zijn allemaal kleine kerkjes die in de rotsen zijn uitgehakt en sommige hebben mooie Fresco’s die zijn gemaakt door christenen die later verjaagd en vermoord zijn. Chris werd niet goed van al die bejaarden en uiteindelijk is hij maar naar de uitgang gegaan en de helft dus gemist! Hij heeft zijn beklag kunnen doen en er was een Engels sprekende Turk en Chris kreeg een vrijkaartje voor de volgende ochtend vroeg. Toen kwam het gesprek op ballonvaren en hij had een vriend die het voor een mooi prijsje kon regelen. Dit bleek op de camping te zijn die we niet konden vinden want aan de andere kant was het bord weg omdat ze met de weg bezig waren. Gelukkig het lag niet aan ons. We hebben geboekt en zondagochtend gaan we met de ballon mee. Terug bij het museum want de Turk had even voor taxi gespeeld was het zo rustig dat we als nog naar binnen zijn gegaan en we dus nog alles hebben gezien.

2 opmerkingen:

von zei

Hallo Chris en Monique, ik heb de link in je bericht gezet zodat ze meteen de foto's in je album op picasa kunnen zien. Je moet nu wel natuurlijk je foto's in dezelfde album zetten al waar de link van is. Als je de link kopieert en iedere keer in een nieuw bericht zet komt die iedere keer boven aan te staan. Anders zakt die naar beneden. Zo kun je in dat album heel veel foto's kwijt. Ik hoor het wel als er iets niet goed is.Groetjes Yvon (van sil)

Ilona zei

Hoi Chris en Monique,

Vandaag jullie kaart ontvangen. gelijk opgehangen op het prikbord.
Mijn schoonvader heeft nog dagen uitgekeken naar Campers uit Nederland maar blijkbaar was hij niet "de turk uit Nederland die van stal is gehaald" toen jullie in Erzincan waren. Jammer dat jullie niet de route via Kemah/kemahliye/Malatya richting Capadocia hebben genomen. die is namelijk spectaculair mooi en vrachtwagens rijden die ook dus moet met een camper te doen zijn.
Mooi is Capadocie hè? Hebben jullie de ondergrondse steden ook al gezien (Derinkuyu, Kaymakli) geen last van engtevrees hebben! Ik hoop dat jullie nog met de ballon zijn gegaan. Staat ook nog op mijn verlanglijst.

Groetjes,
Ilona