zondag 14 september 2008

douche bij duitse turk

Dinsdag 9 september
We hebben van de camping baas een kaart gekregen met alle campings in heel turkije niu precies wat we nodig hebben al is hier camping een ruim begrip. Boodschappen gedaan en postzegels gehaald die zijn hier zo groot dat je bijna niets meer kan schrijven. Onderweg aan het strand gegeten. In Bartin naar iets van de Romeinen gezocht wat we niet konden vinden. Naar Amarse gereden en daar staan we op en parkeerplaats met uitzicht op zee en tegen een Romeins kerkhof aan!Woensdag 10 september vandaag zijn we 2 weken onderweg. We hebben het dorpje bekeken en over een Romeinse brug gefietst. Wat souvenirs gekocht en een rondje door de haven gefietst het schijnt hier 5 maanden per jaar te regenen. Terug bij de camper kregen we bezoek van een turkse man die in Duitsland had gewerkt en redelijk Duits spreekt. Hij had heel veel interesse in de camper wat dat wilde hij ook wel en hij kwam nog veel in Duitsland want zijn 4 kinderen wonen daar en hij had al eens naar zo’n camper gekeken hij was verbaasd wat er allemaal op en aan zat. Hij vroeg of we wat nodig hadden stoom of wat dan ook. We mochten ook bij hem slapen nou douchen vonden we mooi zat. Wij op de fiets achter hem aan. Zijn vrouw vond het allemaal best . Na wat praten en een computerles van Chris zijn we weer naar de camper gegaan.

1 opmerking:

Ilona zei

Ik ben blij dat jullie Istanbul overleefd hebben. Ik zeg altijd al voor een eerste keer is 3 dagen Istanbul meer dan genoeg.

In de plattelandslokanta's moet je meestal de keuken in om aan te wijzen wat je wilt eten. Menukaarten hebben ze meestal niet. Eten = yemek. ALs je gewoon iets met brood wilt moet je "Kahvalti" vragen. Betekent ook ontbijt of elke andere broodmaaltijd.