maandag 8 september 2008

Turkije


Na 2540 km de grens Turkije. Bulgarije uit geen probleem weer een blik naar het achterraam want dat vinden ze toch wel vreemd. De poortjes in Turkije waren zo smal dat we er maar net door heen konden. Na 2 poortjes werden onze paspoorten vastgehouden en moesten we een visum kopen of eigenlijk een sticker. Weer terug bij het poortje werdt de sticker in ons paspoort geplakt en weer 20 euro armer. Ze waren erg grintereseerd hoe het nou allemaal zat in de camper waar we sliepen enz. En ze willen graag weten waar we naar toe gaan.

Daarna weer door een ander poortje en daar controle groenekaart en toen stond er een man niet in een uiniform dus wie en wat hij was niet duidelijk ik zei al dat is de 'baas' van Turkije! Elke auto werdt door hem doorzocht nu maar hopen dat we de boel niet hoeven uit te pakken want dan zijn wij nog wel even bezig. Hij was druk aan het bellen dus misschien hadden we geluk. Nee hoor toch stoppen en de deur open en toen werdt meneer ineens heel geintereseerd in de camper waar slapen we dan en ook nog een w.c aan boord en een wastafeltje. Onderhand moet hij wel gespesialiseerd zijn in al die verschillende soorten campers. Maar wij waren duidelijk een bijzonder geval. En weer waar gaan we heen enz. We kregen zijn handtekening in ons paspoort en we mochten door naar het laatste poortje en he he we zijn in Turkije al met al snel gedaan want wat moet dit in het hoogseizoen een toestand zijn.

Bij Edrine een camping gevonden waar we door een duits sprekende camping bazin met hdhdxxl vriendelijk werden ontvangen ze is blij als er gasten zijn. Maar wij wilde koken eten en slapen.

De volgende ochtend zijn we op de fiets naar de stad gegaan dit ging heel goed alleen waren we wel een bezienswaardigheid of dit nu door onze helmen komt ik weet het niet je moet gewoon net zo brutaal als hun zijn in het verkeer en ze toeteren en ik kan niet terug bellen want die heb ik niet.

De moskee in en dat is toch wel iets heel bijzonders. Bij de ingang is een gelegenheid om je handen en voeten te wassen en dit wordt ook door de turken veel gedaan ik zag een man zo fanatiek zijn handen wassen het leek wel of hij een operatie ging doen. Je schoenen uit en ik moet een hoofddoek om en een rokje om mijn benen te bedekken dus bij elke moskee een hele verkleedpartij.

Het is een mooie stad het ligt 9 km van Griekenlamd en 11 km van Bulgarij vandaan Het is wel ineens ook echt een hele andere wereld.

Geen opmerkingen: