maandag 26 oktober 2009

Turkije

Donderdag 8 okt. De camper onder de douche. En slapen tussen de sinaasappelbomen.

We doen eerst boodschappen in het dorpje en kopen bij elke winkel wel wat zo hebben ze allemaal een goede omzet! We hadden nog even in het boekje gekeken en er moet een museum in de buurt zitten met hele bijzondere mozaïekvloeren. Nou toch maar even kijken en inderdaad dit is heel bijzonder. Er zijn vloeren bij die echt bijna helemaal in tact zijn. Onderweg komen we een volkswagen garage tegen en Chris wil even voor de zekerheid vragen of de olie die hij bij de turbo had gezien verontrustend is. Niets aan de hand maar ze willen wel even alles nakijken en zo blijkt door de goedkope diesel in Syrie dat het filter verstopt zit. Dit wordt verholpen. Maar dat duurt effe en ik ga met de laptop achter een bureau zitten om de blog bij te werken. Ik krijg thee dus helemaal goed. Dan is alles klaar maar ze willen dan toch wel even de camper wassen want met zo’n smerige camper dat kan niet! We rijden door en slapen bij een benzine station en Chris krijgt een rondleiding langs de mandarijnen en sinasappelbomen. We mogen ook douchen wat aardig van de mannen.

Vrijdag 9 okt. Eerst ontbijten!!!!!
We willen eigenlijk weg rijden en zeggen de mannen gedag maar we moeten eerst (denken we) thee drinken. Maar even later blijkt dat we moeten ontbijten. Tomaten komkommer olijven kaas en brood enz. We hadden net ons beschuitje op! Maar het is wel een heel gastvrij gebaar dus we eten gewoon mee.
We rijden naar Adana en bezoeken de grootste moskee met de hoogste torens. Het is een nieuw gebouw en bijzonder om het verschil met al die oude moskee’s te zien. Er wil een man in een rolstoel naar binnen maar dat is even een gedoe je moet je schoenen uit doen omdat dit onrein is en je mag je teen nog niet buiten de mat doen. Dus er wordt een doek gepakt om de wielen eerst af te vegen en dan mag de man naar binnen! Oooooohhhhhhhhh wat een gedoe. We komen bij de auto en hebben internet dus daar maken even gebruik van. We willen Adana kebab eten maar dat wordt ons weer afgeraden door de eigenaar van een leuk eettentje. En natuurlijk zitten we even later van zijn specialiteit te smullen. Hij spreekt goed Engels had in San Diego een restaurant gehad. En nu weer in Adana. Maar hij deed goede zaken want vanuit de kantoren lieten ze broodjes bezorgen en die werden op de fiets gebracht. Leuk baantje voor ons. We rijden Mersin voorbij en gaan naar de camping waar we verleden jaar ook hebben gestaan het bounty eiland. Maar ik moet eerst hard aan het werk want we hebben geen schoon ondergoed meer. Half uur later hangt de onderbroeken parade uit. We bellen met Bo ze klinkt goed en Babs verschijnt voor de camera aaahhhhh mis de snoetjes wel hoor. We blijven 4 nachten op deze camping . Dat is voor ons doen heel lang. We zwemmen en zonnen en slapen en de tijd vliegt voorbij. We vragen ons af hoe lang dit mooie weer aan houd de voorspellingen worden slechter naar het westen maar we moeten toch echt dinsdag gaan rijden anders missen we de boot. Erg? Nou niet echt we willen nog wel een paar maanden hier blijven.

Geen opmerkingen: