zondag 11 oktober 2009

vervolg serie

Vervolg 4 okt Terug Syrië in.
We besluiten om naar de grens te rijden en hopen dat het niet al te lang gaat duren. Jordanië uit is geen probleem ik krijg een handkus van de douanier van Jordanië en we zeggen good by. Mijn blonde haren en blauwe ogen komen soms toch van pas!
Onze indruk van Jordanie : mooi land, aardige mensen maar soms ook vreselijk irritant. Het gedrag omtrent het geloof soms voor ons niet te begrijpen.80% is net zo duur als Nederland dus we vragen ons af hoe de lokale bevolking rond komt. Wadi rum en het koraal in Aqaba waren de hoogte punten. Met een camper door het land reizen is goed te doen maar een eigen w.c tje aan boord is toch echt aan te raden. Soms lastig om de weg te vinden als het alleen in het Arabisch staat maar met ons kompas redden we het wel. Je moet niet te ver van de bewoonde wereld af gaan maar dat is voor ons lastig. We zijn een enorme ervaring rijker. We hebben ons nooit onveilig gevoeld. Er zijn veel militairen onderweg en check points. Meestal mogen we door want ze willen geen problemen met toeristen. Je zit nou eenmaal in een land omringd door landen waar het niet altijd koek en ei is dus logisch dat er controle is.
Syrie in geeft weer iets meer gedoe maar na 2,5 uur zijn we er door ( en weer een hoop geld armer)We rijden door naar Damascus. We stoppen bij een benzinestation maar dan is er een stel wat ons duidelijk maakt dat het daar niet veilig is. Ze gebaren dat we achter ze aan moeten rijden. De vrouw rijd, op zich al heel bijzonder. Maar ze rijd op de “vluchtstrook”met de alarmlichten aan 50 km per uur. Op zich niet zo heel raar want ze rijden ook op een brommer hier aan de kant van de weg of ze parkeren even of er loopt een kudde schapen alles kan hier. Dan stopt ze en gaat ze zeuren over de lampen van de camper die haar hinderen. Daar heeft ze wel een punt! We rijden ver achter haar maar ze blijft zo langzaam rijden nou de groeten we geven gas en we gaan zelf wel zoeken. We komen aan de rand van Damascus terecht en gaan daar slapen we zien morgen wel verder.

Geen opmerkingen: